• Künye
Haber Uçur
Reklam
  • Anasayfa
  • İş Dünyası
  • Teknoloji
  • Lansman
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Mekan
  • Astroloji
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • İş Dünyası
  • Teknoloji
  • Lansman
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Mekan
  • Astroloji
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Haber Uçur
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa manset

Dünyaca Ünlü Şef Marcel Fınsterer, Four Seasons Hotel Bosphorus’ta Deniz Ürünlerini Sanata Dönüştürüyor

by Yazı işleri
20/06/2025
in manset, Mekan
0
Dünyaca Ünlü Şef Marcel Fınsterer, Four Seasons Hotel Bosphorus’ta Deniz Ürünlerini Sanata Dönüştürüyor
0
Paylaşımlar
1
Görüntelenme
Share on FacebookShare on Twitter

İstanbul Boğazı’nın benzersiz manzarasına karşı gastronomi tutkunlarını etkileyici deneyimlerle buluşturan Four Seasons Hotel Bosphorus, “Ode to Bosphorus” serisi kapsamında Dubai’nin ikonik Sea Fu Restoranının Yıldız Şefi Marcel Finsterer’i konuk ediyor. Şef’in imzasını taşıyan, 27 Haziran’da AQUA’da özel bir akşam yemeğiyle başlayan lezzet serüveni, 28 Haziran – 7 Temmuz günleri arasında YALI Lounge‘ta sunulacak özel menü ile devam ediyor.  Bu deneyim 30 Haziran’da gerçekleşecek sushi atölyesiyle Boğaz kıyısında unutulmaz yaz anılarına dönüşüyor.

Four Seasons Hotel Bosphorus, yazın en zarif akşamlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İstanbul’un büyüleyici Boğaz manzarasına karşı unutulmaz gastronomik deneyimlere sahne olacak özel program, 27 Haziran akşamı AQUA’da Chef Marcel Finsterer tarafından hazırlanan seçkin bir menü ile başlıyor. Bu özel yemeği, 28 Haziran – 7 Temmuz günleri arasında YALI Lounge’ta sunulacak özel bir tadım menüsü takip ediyor. Ayrıca 30 Haziran’da gerçekleşecek Sushi Master Class, Japon mutfağına meraklı lezzet tutkunları için nadir bir sushi atölyesi deneyimi sunuyor.

27 Haziran’da Boğaz’a Nazır Zarif Bir Akşam

Chef Marcel Finsterer’in imzasını taşıyan özel menü, Japon ve Akdeniz mutfaklarının rafine lezzetlerini İstanbul Boğazı’nın büyüleyici atmosferinde bir araya getiriyor. Akşam, Gillardeau istiridyesi, karides, taze wakame deniz yosunu ve Tosazu sos ile hazırlanan ‘Kaisendon’ ile başlıyor. Ardından, şefin seçimi premium balıklarla hazırlanmış ‘Sushi Moriawase’ sunuluyor.

Sıcak başlangıç olarak pırasa, kimchi sos, pırasa yağı ve alabalık havyarı eşliğinde servis edilen ‘Deniz Tarağı’ tabağı dikkat çekiyor. İlk ana yemekte, limon otu sosu, yeşil kuşkonmaz ve plankton yağı ile sunulan ‘Akdeniz levreği’ yer alıyor. Ardından gelen ikinci ana yemekte ise maitake mantarları ve Sichuan sosla hazırlanan ‘Dana bonfile’ sofistike bir lezzet sunuyor.

Tatlı ise Hindistan cevizi ve limon otunun tropik uyumunu yansıtan özgün bir kompozisyon: Hindistan cevizi cremeux, limon otu ile aromalandırılmış mango komposto ve mango jöle eşliğinde sunulan “Coconut Pain de Gain”, yaz akşamına taptaze bir son dokunuş katıyor.

28 Haziran – 7 Temmuz arasında YALI Lounge’ta Özel Menü Deneyimi

Yaz günlerine damgasını vuracak bu lezzet serüveni, 28 Haziran’dan itibaren YALI Lounge’ta Chef Marcel Finsterer’in hazırladığı özel sushi menüsüyle devam ediyor. İstanbul’un yaz akşamlarına zarafet katan bu seçki, Japon mutfağının rafine tekniklerini, Akdeniz’in aromalarıyla buluşturuyor.

 

Menü; mandalina ponzu ile tatlandırılmış orkinos usuzukuri ve miso ile hardal aromalarının eşlik ettiği somon usuzukuri ile başlıyor. Ardından sunulan sashimi çeşitleri arasında marine orkinos, kombu ile tatlandırılmış levrek ve narin aromalara sahip marine somon yer alıyor. Nigiri seçkisinde ise yeşil soğanla harmanlanmış marine orkinos, trüf aromalı alevde pişirilmiş dana eti, yuzu ile lezzetlendirilmiş levrek ve daikon turpu ile sunulan marine somon gibi özenle hazırlanmış tatlar öne çıkıyor.

 

Menünün son bölümünde yer alan maki roll’lar, şefin yaratıcı yorumu ve malzeme kalitesiyle lezzet yolculuğunu sürdürüyor. Sekizer parça sunulan Chirashi Maki, Alaskan Roll ve Negi Toro Maki’nin yanı sıra, altı parçadan oluşan çıtır yumuşak kabuklu yengeç maki, geleneksel Japon mutfağına modern bir bakış sunuyor.

30 Haziran günü Master Class’ta Sushi Ustalarıyla Özel Bir Gün

Japon mutfağının inceliklerini keşfetmek isteyenler için özel olarak tasarlanan Sushi Master Class, iki oturumda gerçekleşecek ve her biri sadece altı katılımcı ile sınırlı olacak. Katılımcılar, usta şeflerle birlikte usuzukuri, sashimi, nigiri ve maki roll gibi lezzetli çeşitleri hazırlayarak kendi sushi deneyimlerini yaratma fırsatı bulacak.

 

İstanbul’un zarafetini ve Boğaz’ın büyüsünü dünya mutfaklarının rafine yorumlarıyla bir araya getiren bu özel program, Four Seasons Hotel Bosphorus’un gastronomideki iddiasını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Tags: Four Seasons Hotel BosphorusMarcel Finsterer
Önceki yazı

Gayrimenkul Sektörü 2025 Yılında Rekorlara Doymuyor!

Sonraki Yazı

Şifa Köyü’nde Organik Döngünün Kalbi: Kompost Üretimi

Yazı işleri

Related Posts

Nişantaşı’nda Diyet Bozmayan Pizza Gerçek Oldu
manset

Nişantaşı’nda Diyet Bozmayan Pizza Gerçek Oldu

by Yazı işleri
06/07/2025
Ceyda Ateş, Eşiyle Aynı Filmde!
manset

Ceyda Ateş, Eşiyle Aynı Filmde!

by Yazı işleri
06/07/2025
Haluk Bilginer ve Feyyaz Yiğit’i buluşturan filmin okuma provası yapıldı!
Magazin

Haluk Bilginer ve Feyyaz Yiğit’i buluşturan filmin okuma provası yapıldı!

by Yazı işleri
06/07/2025
Gana’da gururlandıran ödül…
iş Dünyası

Gana’da gururlandıran ödül…

by Şükriye Tahir
03/07/2025
Dr. Astrolog Şenay Devi Temmuz 2025 Burç Yorumları
Astroloji

Dr. Astrolog Şenay Devi Temmuz 2025 Burç Yorumları

by Dr. Astrolog Şenay Devi
02/07/2025
Sonraki Yazı
Şifa Köyü’nde Organik Döngünün Kalbi: Kompost Üretimi

Şifa Köyü’nde Organik Döngünün Kalbi: Kompost Üretimi

Kategoriler

  • Astroloji
  • Biyografi
  • Editörün Seçtiği
  • Güzellik – Estetik
  • iş Dünyası
  • Kültür – Sanat
  • Lansman
  • Magazin
  • manset
  • Mekan
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Yaşam

Etiketler

aleyna kalaycıoğlu Burak Yaka Calvin Klein Cansu Tosun Cem Belevi Cihan Kılıç Aydın Danla Bilic demet akalın Demet Özdemir Doç. Dr. İsmail Ateş Dr. Astrolog Şenay Devi Dr. Taha Klinik Dr. Şekip Altunkan Ece Sükan Eylül çeviri Eşref Rüya Gülşen health life Huawei Hülya Avşar Isırgan Otu Turşusu Kaspersky Kubilay Aka Maybelline New York Mehmet Günsür Melisa Döngel Merve Tüfekçi Emre NetWork Nobu Istanbul Nur Fettahoğlu Pera Müzesi Prof. Dr. Özkan Demirhan Prof. Dr. Ünal Aydın Raffles İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi Ranchero Selin Demiratar Selma Ergeç Shangrı-La Bosphorus The Ritz-Carlton Victoria’s Secret Yusuf Güney zafer hacıbilal çeviri sepeti Şifa Köyü
Haber Uçur

İş dünyası Teknoloji ve yaşam alanında gündemi takip edin

Kategoriler

  • Astroloji
  • Biyografi
  • Editörün Seçtiği
  • Güzellik – Estetik
  • iş Dünyası
  • Kültür – Sanat
  • Lansman
  • Magazin
  • manset
  • Mekan
  • Moda
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Yaşam

Son Haberler

  • Nişantaşı’nda Diyet Bozmayan Pizza Gerçek Oldu
  • Ceyda Ateş, Eşiyle Aynı Filmde!
  • Haluk Bilginer ve Feyyaz Yiğit’i buluşturan filmin okuma provası yapıldı!

2023 BCM

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Teknoloji
  • iş Dünyası
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Lansman

2023 BCM

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?